Cea mai mare bancă austriacă face angajări în Rusia

Publicat:

Cea mai mare bancă austriacă face angajări în Rusia

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI) a postat recent anunţuri de angajare în Rusia, ceea ce indică planuri ambiţioase de creştere în această ţară, în contradicţie cu angajamentul său oficial de a părăsi piaţa rusă, scrie Financial Times, potrivit stiripesurse.ro.

Cotidianul financiar susţine că, începând din luna decembrie 2023, banca austriacă a plasat un număr de peste 2.400 de anunţuri de angajare postate în Rusia, dintre care aproape 1.500 sunt pentru funcţii de management al vânzărilor şi servicii pentru clienţi.


Citeşte şi: Occidentul pare să ajute Israelul mai mult decât Ucraina – Stiripesurse.md

Raiffeisen “caută un manager care să atragă clienţi”, se precizează într-un anunţ de angajare, în timp ce în altul banca austriacă precizează că “ne extindem în mod activ baza de clienţi corporate”.

Cea mai mare bancă austriacă face angajări în Rusia

Aceste anunţuri contrazic declaraţiile repetate ale Raiffeisen potrivit cărora intenţionează să îşi reducă şi chiar să îşi vândă afacerile din Rusia, după decizia preşedintelui Vladimir Putin de a invada Ucraina. La doi ani de la debutul războiului, banca austriacă este instituţia financiară occidentală cu cele mai mari operaţiuni din Rusia. Raiffeisen a intrat în vizorul Trezoreriei americane şi de asemenea este presată de Banca Centrală Europeană să se retragă din Rusia.

Într-un comunicat remis Financial Times, Raiffeisen susţine că anunţurile de angajare “nu reflectă măsurile luate de RBI pentru a-şi reduce afacerile din Rusia şi nici nu corespund cu planurile viitoare vizând afacerile din Rusia”. “Reducerea afacerilor din Rusia va continua în 2024. Raiffeisen lucrează în continuare la o posibilă tranzacţie, o vânzare sau o separare, care ar avea ca rezultat separarea Raiffeisenbank Russia de grup”, a adăugat banca austriacă.

Cu toate acestea, Financial Times dezvăluie că dintre băncile europene care încă operează în Rusia şi care dezvăluie numărul de angajaţi, Raiffeisen este singura care a crescut numărul de angajaţi la nivel local în ultimii doi ani, cu 6,6%, până la 9.942 de angajaţi în decembrie 2023. Comparativ, grupul italian UniCredit, a doua cea mai mare bancă occidentală din Rusia, avea 3.171 de angajaţi la sfârşitul anului 2023, faţă de 4.383 cu doi ani înainte.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scriitorul C.J. Sansom, cunoscut pentru seria ‘Shardlake’, a murit la vârsta de 71 de ani

Scriitorul C.J. Sansom, cunoscut pentru seria 'Shardlake', a murit la vârsta de 71 de ani Scriitorul Christopher John Sansom, cunoscut în special pentru personajul...

O pisică pierdută timp de 6 zile, găsită după ce a fost trimisă din greșeală prin Amazon

O pisică pierdută timp de 6 zile, găsită după ce a fost trimisă din greșeală prin Amazon Aventură uimitoare pentru o pisică din Utah. Galena...

Trupa The Rolling Stones a dat startul turneului său nord-american cu un concert susţinut în Houston

Trupa The Rolling Stones a dat startul turneului său nord-american cu un concert susţinut în Houston Trupa The Rolling Stones a dat duminică startul turneului...

Philips plătește 1,1 miliarde de dolari în SUA pentru a rezolva reclamațiile legate de un dispozitiv

Philips plătește 1,1 miliarde de dolari în SUA pentru a rezolva reclamațiile legate de un dispozitiv Compania Philips a acceptat să plătească 1,1 miliarde de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.