COP28: Sprijin de 777 de milioane de dolari pentru eradicarea bolilor tropicale

Publicat:

Mai multe țări și organizații caritabile prezente la summitul ONU privind clima, COP28, au oferit o finanțare totală de 777 de milioane de dolari pentru eradicarea bolilor tropicale neglijate, care s-ar putea agrava din cauza încălzirii globale.

Mai multe țări și organizații caritabile prezente la summitul ONU privind clima, COP28, au oferit, duminică, o finanțare de 777 de milioane de dolari pentru eradicarea bolilor tropicale neglijate, care se așteaptă să se agraveze pe măsură ce temperaturile cresc.


Citeşte şi: România, principala destinație a mărfurilor moldovenești

Factorii legați de climă “au devenit una dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății umane în secolul XXI”, a declarat președintele COP28, Sultan Ahmed Al-Jaber, conform Reuters.

Angajamentele, făcute în timp ce summitul COP28 de duminică s-a concentrat asupra riscurilor pentru sănătate legate de climă, au inclus 100 de milioane de dolari din partea Emiratelor Arabe Unite și alte 100 de milioane de dolari din partea Fundației Bill și Melinda Gates. Alte țări care au anunțat fonduri pentru probleme de sănătate legate de climă au fost Belgia, Germania și Agenția pentru Dezvoltare Internațională a Statelor Unite.

La rândul ei, Banca Mondială a lansat un program privind posibile măsuri de sprijin pentru sănătatea publică în țările în curs de dezvoltare, unde riscurile pentru sănătate legate de climă sunt deosebit de ridicate. Mai mult de 120 de țări au semnat o declarație COP28 prin care își recunosc responsabilitatea de a asigura securitatea oamenilor în contextul încălzirii globale. Declarația nu a menționat combustibilii fosili, principala sursă de emisii care contribuie la încălzirea climei, ceea ce Alianța globală pentru climă și sănătate a calificat drept o “omisiune flagrantă”.

Activiștii, inclusiv, au organizat duminică o mică demonstrație în incinta COP28 pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la această problemă. “Suntem în mare încurcătură”, a declarat Joseph Vipond, un medic de urgență din Alberta, Canada. El a amintit cazul unui copil care a murit în urma unui atac de astm agravat de inhalarea fumului provocat de incendiile din vestul Canadei din acest an.

Citeşte şi: Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală pornită pe numele deputatului Nesterovschi

Schimbările climatice cresc, de asemenea, frecvența furtunilor periculoase și a precipitațiilor.

În septembrie, de pildă, furtuna Daniel a ucis peste 11.000 de persoane în Libia, iar inundațiile masive de anul trecut din Pakistan au provocat o creștere cu 400% a cazurilor de malarie în întreaga țară, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Said-Muhmat Amaev este noul deputat în Parlamentul de la Chișinău

Said-Muhmat Amaev este noul deputat în Parlamentul de la Chișinău Comuniștii și socialiștii vor avea un nou coleg în Parlament. Este vorba despre Said-Muhmat Amaev,...

Viktor Orbán anunță o nouă ordine mondială este în devenire: Hegemonia Occidentului a luat sfârșit

Viktor Orbán anunță o nouă ordine mondială este în devenire: Hegemonia Occidentului a luat sfârșit Premierul ungar Viktor Orbán a vorbit despre schimbările care au...

Un nou deputat PAS în Parlament. Curtea constituțională a validat mandatul Anei Speianu

Un nou deputat PAS în Parlament. Curtea constituțională a validat mandatul Anei Speianu Fracțiunea PAS are un nou deputat în Parlament. Magistrații de la Curtea...

Prinţesa Kate va participa la o paradă militară în iunie, primul angajament oficial de la operaţia sa

Prinţesa Kate va participa la o paradă militară în iunie, primul angajament oficial de la operaţia sa Prinţesa Kate va lua parte la tradiţionala paradă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.