Creatorul de modă francez Claude Montana a murit la vârsta de 76 de ani

Publicat:

Creatorul de modă francez Claude Montana a murit la vârsta de 76 de ani

Creatorul de modă Claude Montana, care s-a impus drept o figură proeminentă a modei anilor ’80, a murit vineri la vârsta de 76 de ani la Paris, a aflat AFP de la apropiaţii acestuia.

“Spitalul Bretonneau din Paris m-a informat despre decesul său în această dimineaţă”, a declarat pentru AFP o persoană din anturajul desginerului, atrăgând totodată atenţia asupra marii singurătăţi care-l înconjura pe creatorul de modă, aflat sub tutelă, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

Intrat în atenţia publicului în anii ’70 şi îndrăgit în anii ’80, Claude Montana a cunoscut consacrarea în 1990 când a trecut pragul casei de modă Lanvin, care sărbătorea atunci 100 de ani de existenţă. Acolo a obţinut două premii “Dé D’or”, cea mai înaltă distincţie din lumea modei.

Şi-a creat propria marcă în 1979. Montana, o prezenţă mai degrabă discretă şi un obişnuit al seratelor de la clubul parizian la modă ‘Le Palace”, devine atunci unul dintre designerii-vedetă din Paris.

Prezentările sale teatrale sunt evenimente, fiind descrise drept “mari spectacole” de către Christian Lacroix.

După ce a refuzat propunerea Dior de a deveni directorul său artistic şi de a se ocupa atât de haute couture cât şi de pret-a-porter, el se alătură casei Lanvin, care doreşte să-şi revitalizeze colecţiile.

Are probleme de sănătate şi, în 2008, este bătut cu brutalitate în propria casă de un fost dansator de go-go întâlnit într-un club de noapte, o agresiune de la care rămâne cu sechele grave. De asemenea, trebuie să se confrunte cu un proces sordid, în care agresorul îl acuză că i-a transmis hepatită B.

Citeşte şi: Moscova acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

“Da, moda îmi lipseşte… îngrozitor”, mărturisea el în 2016 pentru magazinul Gala. “Sunt un veteran acum. Am fost uitat”, adăuga designerul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Înscrierea în clasa I: În unele instituții nu mai sunt locuri

Înscrierea în clasa I: În unele instituții nu mai sunt locuri Până la această oră, din cele 10 409 locuri planificate pentru elevii de clasa...

Jumătate din terenurile agricole din Republica Moldova ar putea fi afectate de secetă

Jumătate din terenurile agricole din Republica Moldova ar putea fi afectate de secetă Seceta a devenit ceva obișnuit în ultimii ani, iar prognozele arată că,...

De ce tinerii din ziua de azi îmbătrânesc mai repede decât ar trebui și sunt predispuși la cancer. Noua teorie lansată de oamenii de...

De ce tinerii din ziua de azi îmbătrânesc mai repede decât ar trebui și sunt predispuși la cancer. Noua teorie lansată de oamenii de...

Mihai Popșoi la Convenția moldo-americană: „Cetățenii noștri stabiliți aici și-au realizat visul american, dar nu au uitat de casă și încearcă să ajute Moldova”

Mihai Popșoi la Convenția moldo-americană: „Cetățenii noștri stabiliți aici și-au realizat visul american, dar nu au uitat de casă și încearcă să ajute Moldova” În...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.