Deputații Nesterovschi și Lozovan, reținuți pentru 72 ore

Publicat:

Deputații Partidului „Renaștere”, Alexandru Nesterovschi și Irina Lozovan, au fost reținuți de ofițerii CNA pentru 72 ore în această seară, 21 septembrie. Informația a fost confirmată pentru postul public de televiziune de procurorul general interimar, Ion Munteanu.

Mai exact, Irina Lozovan a fost reținută de oamenii legii după ce aceștia au efectuat mai multe percheziții la domiciliul acesteia. Jurnaliștii de la NordNews au surprins momentul în care Lozovan a fost escortată de oamenii legii, evitând să răspundă la întrebările adresate de reprezentanții mass-media.


Citește și : Starea de urgență, prelungită în R. Moldova!

Despre reținerea lui Alexandru Nesterovschi a anunțat colegul său de partid Veaceslav Jucov, pe canalul său de Telegram.

„Urgent! Tărăboi legiferat! După ce Nesterovschi a șters podelele cu PAS de la tribuna Parlamentului, el a fost reținut de autorități” a scris Jucov.

Veaceslav Jucov este fost consilier municipal la Bălți și a părăsit Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și a aderat la formațiunea „Renaștere”.

Cei doi au fost reținuți după ce procurorul general interimar, Ion Munteanu, a cerut în plenul Parlamentului ridicarea imunității lui Alexandru Nesterovschi și a Irinei Lozovan.

Mai exact, procurorul general interimar, Ion Munteanu, a prezentat astăzi, 21 septembrie, în plenul Parlamentului cinci cereri. Două dintre cererile recepționate se referă la încuviințarea ridicării imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată a două cauze penale în privința deputatei Irina Lozovan, pe faptul săvârșirii mai multor acțiuni prevăzute în Codul Penal: acceptare cu bună știință a finanțării partidului politic din partea unui grup criminal organizat; spălarea banilor săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari.

Potrivit informațiilor prezentate de Procuratura Generală, grupul criminal organizat condus de Ilan Șor a inițiat finanțarea ilegală a Partidului Politic „Renaștere”.

Citeşte şi: O altă durere de cap pentru autorităţi: Capacitatea redusă a gazoductului transbalcanic

 

Deputata Irina Lozovan, chiar dacă știa că mijloacele financiare sunt ilicite, a acceptat finanțarea partidului politic, pentru consolidarea acestuia pe arena politică a Republicii Moldova în interesul grupului criminal organizat.

Celelalte trei cereri recepționate se referă la încuviințarea ridicării imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată a două cauze penale în privința deputatului Alexandr Nesterovschi.

 

CITESTE SI

Trebuie delimitat proiectul european de guvernare

Trebuie delimitat proiectul european de guvernare Lipsa coeziunii la nivelul societății moldovenești este lucrul care lipsește cel mai mult țării noastre. În mod special, aceasta...

Alaiba va cere Parlamentului prelungirea regimului de IT Park

Alaiba va cere Parlamentului prelungirea regimului de IT Park Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, va propune Parlamentului prelungirea regimului de IT Park până...

Guvernul anunţă creşterea salariului minim

Guvernul anunţă creşterea salariului minim Salariul minim pe țară pentru anul 2024 ar urma să constituie 5.000 lei, ceea ce reprezintă o majorare cu 1.000...

105 ani de la unirea Bucovinei cu România

105 ani de la unirea Bucovinei cu România Pe 28 noiembrie 1918, reprezentanții Bucovinei au proclamat Unirea cu România, care îi datorează boierului Iancu Flondor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.