Diplomat al UE aflat în detenţie la Teheran, acuzat de cooperare cu Israelul împotriva intereselor iraniene

Publicat:

Diplomat al UE aflat în detenţie la Teheran, acuzat de cooperare cu Israelul împotriva intereselor iraniene

Suedezul Johan Floderus, diplomat al UE aflat în detenţie în Iran, a fost acuzat la debutul procesului său de cooperare cu Israelul contra Republicii islamice, au indicat duminică media oficiale iraniene, potrivit AFP.

Johan Floderus, în vârstă de 33 de ani şi arestat în 17 aprilie 2022 pe aeroportul din Teheran, este judecat pentru ”corupţie” şi participare la ”acte contra securităţii Iranului, printr-o amplă cooperare cu regimul sionist în materie de informaţii”, potrivit agenţiei autorităţii judiciare iraniene, Mizan Online, potrivit agerpres.


Citeşte şi: Platforma DA e indignată de jocurile politice ale PAS-ului

Începerea procesului său a fost anunţată sâmbătă de ministrul de externe suedez Tobias Billstrom, fără a fi confirmată de autorităţile iraniene.

În cursul acestei prime audieri în faţa tribunalului revoluţionar din Teheran, reprezentantul procurorului a citit actul de acuzare în prezenţa avocaţilor acuzării şi a unui traducător.

Agenţia Mizan a publicat o serie de fotografii ce îl arată pe Johan Floderus prezentându-se în faţa judecătorilor îmbrăcat în uniforma bleu a deţinuţilor şi încătuşat.

Conform reprezentantului procurorului, ”acuzatul a fost activ contra Republicii islamice Iran în domeniul strângerii de informaţii în favoarea regimului sionist sub forma unor proiecte vizând răsturnarea Republicii islamice de către instituţii americane, israeliene şi europene cunoscute ca fiind active” împotriva Iranului.

Citeşte şi: Dorin Recean spulberă speranţele fermierilor: ‘Guvernul nu trebuie să subvenționeze producerea de cereale’

Floderus, care lucra pentru Serviciul European de Acţiune Externă al UE (SEAE), se află din 17 aprilie 2022 închis în penitenciarul Evin din Teheran, unde sunt încarceraţi numeroşi opozanţi ai regimului iranian.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Peste 400 de alergători au participat la cursa EU4Cahul Marathon: Aleargă pentru TINEri

Peste 400 de alergători au participat la cursa EU4Cahul Marathon: Aleargă pentru TINEri Peste 400 de alergători au participat la cursa EU4Cahul Marathon: Aleargă pentru...

Primarul municipiului Bălți s-a întâlnit cu șeful Delegației Uniunii Europene

Primarul municipiului Bălți s-a întâlnit cu șeful Delegației Uniunii Europene Pe 19 mai 2024, înainte de deschiderea Orășelului European în municipiul Bălți, a avut loc...

Consolidarea apărării aeriene, obiectivul principal al unei noi reuniuni a grupului de contact pentru Ucraina

Consolidarea apărării aeriene, obiectivul principal al unei noi reuniuni a grupului de contact pentru Ucraina Consolidarea apărării aeriene a Ucrainei este obiectivul principal al celei...

Curg amenzile la Consiliul Audiovizualului: Trei furnizori de servicii TV și unul de radio, sancționați

Curg amenzile la Consiliul Audiovizualului: Trei furnizori de servicii TV și unul de radio, sancționați Fondatorii posturilor „Gold TV”, „MBC” și „Drive FM” au fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.