Diplomat al UE aflat în detenţie la Teheran, acuzat de cooperare cu Israelul împotriva intereselor iraniene

Publicat:

Diplomat al UE aflat în detenţie la Teheran, acuzat de cooperare cu Israelul împotriva intereselor iraniene

Suedezul Johan Floderus, diplomat al UE aflat în detenţie în Iran, a fost acuzat la debutul procesului său de cooperare cu Israelul contra Republicii islamice, au indicat duminică media oficiale iraniene, potrivit AFP.

Johan Floderus, în vârstă de 33 de ani şi arestat în 17 aprilie 2022 pe aeroportul din Teheran, este judecat pentru ”corupţie” şi participare la ”acte contra securităţii Iranului, printr-o amplă cooperare cu regimul sionist în materie de informaţii”, potrivit agenţiei autorităţii judiciare iraniene, Mizan Online, potrivit agerpres.


Citeşte şi: Platforma DA e indignată de jocurile politice ale PAS-ului

Începerea procesului său a fost anunţată sâmbătă de ministrul de externe suedez Tobias Billstrom, fără a fi confirmată de autorităţile iraniene.

În cursul acestei prime audieri în faţa tribunalului revoluţionar din Teheran, reprezentantul procurorului a citit actul de acuzare în prezenţa avocaţilor acuzării şi a unui traducător.

Agenţia Mizan a publicat o serie de fotografii ce îl arată pe Johan Floderus prezentându-se în faţa judecătorilor îmbrăcat în uniforma bleu a deţinuţilor şi încătuşat.

Conform reprezentantului procurorului, ”acuzatul a fost activ contra Republicii islamice Iran în domeniul strângerii de informaţii în favoarea regimului sionist sub forma unor proiecte vizând răsturnarea Republicii islamice de către instituţii americane, israeliene şi europene cunoscute ca fiind active” împotriva Iranului.

Citeşte şi: Dorin Recean spulberă speranţele fermierilor: ‘Guvernul nu trebuie să subvenționeze producerea de cereale’

Floderus, care lucra pentru Serviciul European de Acţiune Externă al UE (SEAE), se află din 17 aprilie 2022 închis în penitenciarul Evin din Teheran, unde sunt încarceraţi numeroşi opozanţi ai regimului iranian.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Hotărârea Curții Constituționale: Găgăuzia va primi cota TVA-ului din bugetul național

Hotărârea Curții Constituționale: Găgăuzia va primi cota TVA-ului din bugetul național Agenții economici din UTA Găgăuzia vor primi cota TVA-ului din bugetul național și nu...

Deputatul Marian despre decizia CC: „Nu vom lăsa situația așa…”

Deputatul Marian despre decizia CC: „Nu vom lăsa situația așa...” La scurt timp după ce Curtea Constituțională (CC) a declarat neconstituțională Legea cu privire la...

Macron le cere aliaţilor Ucrainei ”să nu fie laşi”

Macron le cere aliaţilor Ucrainei ''să nu fie laşi'' Preşedintele francez Emmanuel Macron, aflat în vizită la Praga, le-a cerut marţi aliaţilor Ucrainei să "nu...

Anca Dragu se ţine tare: BNM nu vrea să plătească prejudiciul în dosarul furtului miliardului

BNM nu vrea să plătească prejudiciul în dosarul furtului miliardului Banca Națională a Moldovei (BNM) nu dorește să răspundă material pentru acțiunile foștilor șefi, acuzați...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.