Joe Biden pune pe seama xenofobiei problemele economice ale Chinei, Japoniei şi Indiei

Publicat:

Joe Biden pune pe seama xenofobiei problemele economice ale Chinei, Japoniei şi Indiei

Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că xenofobia – din China şi până în Japonia şi India – împiedică aceste ţări să aibă creştere economică şi a apreciat că migraţia a fost benefică pentru economia SUA, transmite Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: SUA acuză Rusia că a folosit un agent chimic în Ucraina – Stiripesurse.md


“Unul dintre motivele pentru care economia noastră creşte este datorită vouă şi a multor altora. De ce? Pentru că îi acceptăm pe migranţi”, a declarat Biden la un eveniment de strângere de fonduri de la Washington pentru campania sa de realegere din 2024 şi care marchează începutul lunii patrimoniului de origine asiatică americană, nativă hawaiană şi insulară din Pacific.

Joe Biden pune pe seama xenofobiei problemele economice ale Chinei, Japoniei şi Indiei

“De ce stagnează China atât de rău din punct de vedere economic, de ce Japonia are probleme, de ce Rusia, de ce India, pentru că sunt xenofobe. Ele nu vor imigranţi. Imigranţii ne fac puternici”, a adăugat el.

Fondul Monetar Internaţional a estimat luna trecută că aceste ţări vor înregistra o scădere a creşterii în 2024 faţă de anul anterior, variind de la 0,9% în Japonia foarte dezvoltată la 6,8% în India emergentă.

FMI estimează că Statele Unite vor creşte cu 2,7%, ceva mai rapid decât creşterea de 2,5% de anul trecut. Mulţi economişti atribuie performanţe mai bune decât era de aşteptat, parţial, datorită extinderii forţei de muncă a ţării din rândul migranţilor.

Preocuparea cu privire la migraţia ilegală a devenit o problemă de top pentru mulţi alegători din SUA înaintea alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

Biden, care a condamnat retorica oponentului său republican Donald Trump, calificând-o drept antimigranţi, a acţionat pentru a clădi relaţii economice şi politice ample cu ţări precum Japonia şi India, pentru a contracara China şi Rusia la nivel global. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina atacă Rusia cu drone: Doi morţi, între care un copil de patru ani

Ucraina atacă Rusia cu drone: Doi morţi, între care un copil de patru ani O femeie şi copilul acesteia în vârsta de patru ani au...

Focuri de armă în apropierea ambasadei Israelului din Suedia

Focuri de armă în apropierea ambasadei Israelului din Suedia Poliţia suedeză a reţinut mai multe persoane şi a izolat o zonă importantă din Stockholm după...

Popșoi participă la sesiunea Comitetului de Miniștri al CE

Popșoi participă la sesiunea Comitetului de Miniștri al CE Șeful diplomației moldovenești, Mihai Popșoi, va participa la cea de-a 133-a sesiune a Comitetului de Miniștri...

Cel mai mare producător de gaze din România se extinde în Republica Moldova

Cel mai mare producător de gaze din România se extinde în Republica Moldova Romgaz, cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.