Neuralink , undă verde pentru a implanta cipul cerebral la o a doua persoană

Publicat:

Neuralink , undă verde pentru a implanta cipul cerebral la o a doua persoană

Autoritățile americane au dat undă verde companiei Neuralink a lui Elon Musk pentru a implanta cipul său cerebral la o a doua persoană. În același timp, FDA a aprobat soluțiile propuse de companie pentru o problemă apărută la primul participant.

Soluțiile includ încorporarea unor fire ultra-subțiri ale dispozitivului mai adânc în creier, potrivit unei persoane familiare cu compania și a unui document consultat de Wall Street Journal, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

În timp ce Neuralink se pregătește pentru cel de-al doilea participant la test, primul, Noland Arbaugh, se destăinuie despre impactul dispozitivului asupra vieții sale și despre furtuna emoțională pe care a experimentat-o înainte, în timpul și după ce dispozitivul și-a pierdut o parte din funcționalitate.

În zilele de după implantare, în ianuarie, Arbaugh a folosit implantul Neuralink pentru a controla un cursor pe ecranul unui computer doar cu ajutorul gândurilor sale. Tetraplegic, paralizat în ultimii opt ani, Arbaugh a putut să comunice cu prietenii, să joace jocuri și să interacționeze cu lumea sa în moduri care nu i se păreau posibile după accident.

Dar, la o lună după operație, a observat că dispozitivul nu mai funcționa la fel de bine. Majoritatea firelor implantate în creierul său se desprinseseră și nu mai citeau semnalele electrice necesare pentru a-i traduce gândurile în mișcări ale cursorului. „Am plâns”, a mărturisit Arbaugh.

Implantul N1 de la Neuralink este un recipient de mărimea unei monede de 25 de cenți care conține componente electronice și o baterie. Cele 64 de fire externe ale sale, fiecare mai subțire decât un fir de păr uman, sunt introduse în cortexul motor al creierului pentru a transmite semnale neuronale.

Arbaugh a declarat că Neuralink i-a spus că aproximativ 15% din firele introduse în creierul său rămân la locul lor. Acestea s-au stabilizat, a spus el, iar modificările de software făcute ulterior de companie l-au ajutat să recupereze multe dintre capacitățile dispozitivului, pe care le-a demonstrat de atunci în transmisiuni în direct.

Deoarece un astfel de dispozitiv nu a mai fost niciodată implantat la un om, Neuralink nu știa cât de mult se va mișca creierul în interiorul craniului, a spus Arbaugh. Creierul său s-a mișcat de până la trei ori mai mult decât se aștepta compania, a spus el.

Pentru a menține firele la locul lor, una dintre soluțiile propuse de Neuralink, pe care FDA a semnat-o, este de a le implanta la opt milimetri în cortexul motor al creierului, față de aproximativ trei-cinci milimetri în cazul lui Arbaugh.

Cu binecuvântarea FDA, Neuralink speră acum să implanteze cipul unui al doilea participant cândva în luna iunie, potrivit persoanei care cunoaște compania, care a declarat că peste 1.000 de tetraplegici s-au înscris în registrul său de pacienți, deși mai puțin de 100 se califică pentru studiu.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Și în timp ce unele dintre aceste persoane sunt eligibile, Musk a postat joi pe X că firma încă acceptă cereri.

Potrivit Wall Street Journal, Neuralink își propune să implanteze dispozitivul la 10 persoane în acest an și speră să aibă un set divers de beneficiari pentru a studia o varietate de comportamente. O provocare este faptul că persoanele care se înscriu în registrul său de pacienți sunt în general albe și de sex masculin, a declarat persoana respectivă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pentru săptămâna viitoare sunt prognozate ploi cu descărcări electrice. Ce spun meteorologii

Pentru săptămâna viitoare sunt prognozate ploi cu descărcări electrice. Ce spun meteorologii Săptămâna viitoare va începe izolat cu ploi de scurtă durată și descărcări electrice....

Au apărut noi mutații Covid. Internările cresc de la o săptămână la alta, avertizează experții britanici

Au apărut noi mutații Covid. Internările cresc de la o săptămână la alta, avertizează experții britanici Experții britanici au avertizat că pandemia Covid „nu a...

Care este limita de viteză când e caniculă: Iată ce se întâmplă cu mașina și cu șoferul, la temperaturi de peste 35ºC

Care este limita de viteză când e caniculă: Iată ce se întâmplă cu mașina și cu șoferul, la temperaturi de peste 35ºC Temperaturile extreme sunt...

UE se pregătește de o nouă extindere, după alte șapte, dar trebuie să-și reformeze modul de funcționare

UE se pregătește de o nouă extindere, după alte șapte, dar trebuie să-și reformeze modul de funcționare Ţările Uniunii Europene vor deschide negocierile de aderare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.