Papa Francisc îndeamnă la găsirea unei soluţii diplomatice la doi ani de la începutul războiului din Ucraina

Publicat:

Papa Francisc îndeamnă la găsirea unei soluţii diplomatice la doi ani de la începutul războiului din Ucraina

Papa Francisc a lansat un apel duminică la găsirea unei soluţii diplomatice la războiul din Ucraina, care să ducă la o pace dreaptă şi durabilă, în contextul marcării, cu o zi în urmă, a doi ani de la începerea invaziei ruse în Ucraina, informează Reuters.

”Atât de multe victime, răniţi, distrugere, suferinţă şi lacrimi într-o perioadă care a devenit teribil de lungă şi al cărei capăt nu se zăreşte la orizont. E un război care nu devastează doar acea regiune, dar dezlănţuie de asemenea valuri globale de ură şi frică”, a spus papa Francisc cu prilejul mesajului săptămânal Angelus, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

”Pledez ca o bucăţică de umanitate să se găsească pentru a crea condiţiile unei soluţii diplomatice în căutarea unei păci drepte şi durabile”, a spus el.

Liderii statelor din Grupul celor şapte ţări cele mai dezvoltate (G7) şi-au exprimat sâmbătă angajamentul de a sprijini Ucraina, iar lideri occidentali s-au deplasat la Kiev pentru a-şi arăta solidaritatea, cu prilejul marcării a doi ani de la începutul invaziei Rusiei în această ţară.

Papa Francisc şi-a exprimat de asemenea îngrijorare în ceea ce priveşte escaladarea violenţei în estul Republicii Democrate Congo (RDC).

Săptămâna trecută, confruntări violente au escaladat între armata RDC şi rebelii tutsi M23, sprijiniţi de Rwanda, în estul Congo, ucigând numeroase persoane şi provocând strămutarea a sute de mii de oameni.

Citeşte şi: Moscova acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

”Mă alături episcopilor în chemarea lor la rugăciune pentru pace, sperând la încheierea confruntărilor şi căutarea unui dialog adevărat şi constructiv”, a spus el.

Papa Francisc şi-a reluat rugăciunile pentru Israel, pentru palestinieni şi pentru ”numeroşii oameni marcaţi de război”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Iranul susţine că doctrina sa nucleară nu include armamentul atomic

Iranul susţine că doctrina sa nucleară nu include armamentul atomic Ministerul de Externe de la Teheran a susţinut luni, prin purtătorul de cuvânt Nasser Kanaani,...

13 gardieni de închisoare au fost arestaţi pentru agresarea unor minori

13 gardieni de închisoare au fost arestaţi pentru agresarea unor minori Treisprezece gardieni de închisoare au fost arestaţi luni în Italia pentru că au agresat...

Trei acte falsificare depistate la vama Sculeni

Trei acte falsificare depistate la vama Sculeni Politiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest documentează un cetățean al Ucrainei în legătură cu actele depistate...

Armele explozive au făcut ravagii ‘fără precedent’ pentru civili în 2023

Armele explozive au făcut ravagii 'fără precedent' pentru civili în 2023 Aproximativ 75 de ţări şi teritorii, ceea ce reprezintă o treime din nivelul mondial,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.