Pe Portalul Public au fost depuse peste 61 000 de declarații de avere și interese pentru anul 2023

Publicat:

Pe Portalul Public au fost depuse peste 61 000 de declarații de avere și interese pentru anul 2023

Pe Portalul Public au fost depuse 61 161 de declarații anuale de avere și interese personale pentru anul 2023. Datele au fost colectate, după ce ieri 31 martie, s-a încheiat perioada de depunere a declarațiilor.

Potrivit informațiilor oferite de Autoritatea Națională de Integritate perioada de colectare a acestora a fost 1 ianuarie – 31 martie, curent, potrivit deschide.md.


Citește și: FSB a arestat în Daghestan mai mulţi militanţi străini care au legături cu atacul de la Moscova

„Începând cu 1 aprilie, subiectul declarării are la dispoziție termen de 30 de zile de la data expirării termenului-limită – 31 martie, pentru a depune declarația rectificată, în cazul în care a constatat că în declarație au fost introduse date incomplete sau eronate. Declarația inițială și declarația rectificată se păstrează în sistemul informațional e-Integritate”, ne anunță responsabilii din cadrul ANI, prin intermediul unui comunicat.

Declarațiile de avere și interese personale ale categoriilor stabilite vor fi distribuite în mod aleatoriu către inspectorii de integritate pentru verificare.

Ulterior, membrii Consiliului de Integritate vor determina zonele de risc pentru anumite categorii de subiecți ai declarării, în vederea verificării declarațiilor anuale de avere și interese personale depuse pentru 2023.

Citește și: Fugarii Plahotniuc și Șor își păstrează cetățenia. Președinția refuză revocarea

Autoritățile ne mai informează că depunerea declarației de avere și de interese personale nu scutește cetățenii de obligația depunerii altor declarații în conformitate cu legislația în vigoare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Hezbollah anunţă lansarea a zeci de rachete asupra Israelului

Hezbollah anunţă lansarea a zeci de rachete asupra Israelului Gruparea şiită libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, a anunţat vineri că a lansat "zeci de rachete"...

Biden şterge o nouă serie de credite studenţeşti, de 7,4 miliarde de dolari

Biden şterge o nouă serie de credite studenţeşti, de 7,4 miliarde de dolari Administraţia preşedintelui american Joe Biden va anula credite de studii în valoare...

FOTO/ Bărci gonflabile și accesorii pentru acestea, tăinuite într-un camion, depistate la vama Tudora. Ce riscă șoferul

FOTO/ Bărci gonflabile și accesorii pentru acestea, tăinuite într-un camion, depistate la vama Tudora. Ce riscă șoferul Cazul a fost înregistrat de funcționarii postului vamal...

SUA trimit întăriri în Orientul Mijlociu pe fondul ameninţărilor Iranului

SUA trimit întăriri în Orientul Mijlociu pe fondul ameninţărilor Iranului Statele Unite au anunţat vineri trimiterea de întăriri în Orientul Mijlociu, pe măsură ce...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.