Slusari: Agricultorii iau în calcul posibilitatea blocării traseelor din țară, dar și a Portului Giurgiulești

Publicat:

Slusari: Agricultorii iau în calcul posibilitatea blocării traseelor din țară, dar și a Portului Giurgiulești

Alexandru Slusari, directorul executiv al Asociației „Forța Fermierilor”, reprezentanții căreia au protestat în centrul Capitalei, cu tractoarele, spune că aceștia trec la alte metode de protest, inclusiv cele europene.

Declarațiile vin după ce agricultorii au anunțat că suspendă manifestațiile în Chișinău și își retrag tractoarele de sub ferestrele Guvernului.


Citeşte şi: Dorin Recean spulberă speranţele fermierilor: ‘Guvernul nu trebuie să subvenționeze producerea de cereale’

„După toată indiferența din partea statului, noi am decis să suspendăm protestul în Capitală. Când statul este indiferent, ce ne rămâne? Să începem să intrăm în clădirea Guvernului, să călcăm cu tractoarele mașinile Poliției? Polițiștii nu-s de vină, ei își fac lucrul. Din câte am înțeles, multe lucruri s-au făcut pe la spate, cineva și-a făcut de cap”, a spus Slusari, potrivit stiri.md.

Directorul executiv al Asociației „Forța Fermierilor a menționat că agricultorii iau în calcul posibilitatea blocării traseelor din țară, dar și a Portului Giurgiulești.

La data de 5 decembrie, mai mulți fermieri au organizat un protest pentru a-și arăta nemulțumirea față de autorități. Astfel, unii fermieri au adus cu ei bălegar, pe care l-au pus în saci în fața Guvernului.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a declarat că moratoriul la calcularea penalităților de către bănci și la executarea silită, propus de către Asociația „Forța Fermierilor”, nu poate fi aplicat sub nicio formă.

Slusari: Agricultorii iau în calcul posibilitatea blocării traseelor din țară, dar și a Portului Giurgiulești

Totodată, fermierii urmau să aibă la data de 4 decembrie o discuție cu Maia Sandu.

La scurt timp, în cadrul unei emisiuni, deputatul PAS Radu Marian a avertizat că bugetul nu este infinit, iar îndeplinirea solicitărilor ar implica realocarea fondurilor de la alte scopuri.

Citeşte şi: Platforma DA e indignată de jocurile politice ale PAS-ului

Acesta spune că statul susține agricultura prin subvenții, menționând că au fost alocate sume pentru motorină și TVA. Cu toate acestea, fermierii au continuat protestul, aducând simbolic balegă și paie la sediile Președinției, Parlamentului și Guvernului.

Pe 8 decembrie, agricultorii au anunțat că pleacă din PMAN, însă au promis că vor continua să lupte pentru viitorul lor și al copiilor lor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia Şoarecele oldfield are un tip unic de celulă suprarenală, care produce hormonul 20⍺-OHP, necunoscut până acum la şoareci. Hormonul...

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat Banca americană de investiții Goldman Sachs intră pe piața împrumuturilor pentru fondurile de capital...

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate Fiica lui Ari Boulogne, a cărui paternitate Alain Delon nu a...

Mbappe a plătit o jumătate de milion de euro pe un portret al lui Pele

Mbappe a plătit o jumătate de milion de euro pe un portret al lui Pele Atacantul francez Kylian Mbappe a cumpărat, în cadrul unei licitaţii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.