Tatiana Vozian a fost dată afară şi de la Parlament

Publicat:

Tatiana Vozian a fost dată afară şi de la Parlament

Tatiana Vozian, fosta angajată a Curţii de Conturi, care a devenit cunoscută pentru că l-a acuzat de „avansuri sexuale” pe Preşedintele actual al instituției, Marian Lupu, a fost dată afară şi de la Parlament, unde a activat doar câteva luni în calitate de consultant al fracţiunii parlamentare PAS, scrie bloggerul Eugen Luchianiuc.

Citeşte şi: Şor rămâne fără conturile bancare din R. Moldova – Stiripesurse.md


„Ştiind caracterul ei, despre care nu o dată am scris: îşi hărţuia permanent colegele, cu care are o mulţime de dosare în judecată, făcea mereu scandaluri, îi acuza pe toţi în stânga şi în dreapta, inclusiv pe poliţiştii care nu făceau aşa cum îşi dorea ea etc; nu e de mirare că s-a ajuns la demiterea ei de la Parlament. Dar, această demitere a fost precedată de lucruri foarte interesante de tot.

Dar mai întâi să vă arăt dosarele ei de judecată:

Așadar, sursele îmi spun că, cu câteva zile înainte de a fi demisă, Tatiana Vozian a fost implicată în alt scandal, pe care cei de la Parlament şi de la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, nu se ştie de ce, nu l-au făcut public. Vă amintiţi de recenta şedinţă a Curţii de Conturi în care s-au constatat o groază de încălcări şi abuzuri grave în activitatea Consiliului Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă?

Tatiana Vozian a fost dată afară şi de la Parlament

Încălcările ţineau de la introducerea în ţară a automobilelor de lux, fără a fi plătite taxe vamale, pentru că chipurile erau predestinate persoanelor cu dizabilităţi şi terminând cu angajarea copiilor unor înalţi demnitari de stat în proiecte finanţate de donatori cu renume, cu salarii grase, chiar dacă nu întruneau condiţiile prevăzute de lege.

Atunci când Curtea de Conturi a prezentat raportul preliminar Consiliului menţionat, conducerea acestuia, deşi, conform legii, nu avea voie să-l arate nimănui, ghiciţi cui i l-au prezentat? Corect! Lui Vozian! Şi Vozian s-a apucat să „crâşuiască” corupţia de la acest Consiliu, scriind, în locul conducerii respectivei instituţii un dezacord, pe care, formal, l-a prezentat Stela Pînzaru, directoarea interimară a Consiliului.

Numai că şi Vozian, şi cei de la Consiliu, nu au avut măcar capacitatea să şteargă urmele acestei grave ilegalităţi. Ei pur şi simplu nu ştiau că, atunci când se transmite un document, rămân accesibile datele la ce calculator a fost făcut şi inclusiv se vede circuitul său între diferite persoane.

Tatiana Vozian a fost dată afară şi de la Parlament

Din câte ştiu, datele privind gravul abuz comis de Vozian, inclusiv probele, au fost prezentate şi lui Igor Grosu, Preşedintele Parlamentului, şi lui Alexei Buzu, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale. Deocamdată, ei tac. Să vedem dacă o vor acoperi pe Vozian şi acum, când nu mai este în funcţie la Parlament.

 

Dar acest ultim scandal cu implicarea lui Vozian a fost doar o picătură în paharul răbdării PAS. Sursele spun că, la fel cum şi-a hărţuit mai multe colege de la Curtea de Conturi, Vozian „şi-a scos în capăt” şi „crâşele” de la Parlament. Mai concret, cele trei-patru deputate care au susţinut-o constant în ultimii ani, acum au înţeles cine e această Vozian în realitate. Cu una dintre ele s-a și „tras de păr”. Vozian a reușit performanța să îl scoată în capăt chiar și pe Radu Marian, cel care până nu demult practic o venera. Ce să-i faci? Два сапога пара. Acesta din urmă a și publicat ieri pe Telegram că se caută consilieri pentru fracțiunea PAS”, scrie Luchianiuc.

 

În primăvara anului 2023, șefa Direcției generale metodologie, planificare și raportare de atunci a Curții de Conturi, Tatiana Vozian l-a acuzat pe președintele instituției, Marian Lupu i-ar fi făcut „avansuri sexuale”.

Curtea de Conturi a venit cu o reacție și a respins toate acuzațiile. Marian Lupu a dat-o în judecată pe Vozian, care a fost, ulterior, demisă de la CC.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Said-Muhmat Amaev este noul deputat în Parlamentul de la Chișinău

Said-Muhmat Amaev este noul deputat în Parlamentul de la Chișinău Comuniștii și socialiștii vor avea un nou coleg în Parlament. Este vorba despre Said-Muhmat Amaev,...

Viktor Orbán anunță o nouă ordine mondială este în devenire: Hegemonia Occidentului a luat sfârșit

Viktor Orbán anunță o nouă ordine mondială este în devenire: Hegemonia Occidentului a luat sfârșit Premierul ungar Viktor Orbán a vorbit despre schimbările care au...

Un nou deputat PAS în Parlament. Curtea constituțională a validat mandatul Anei Speianu

Un nou deputat PAS în Parlament. Curtea constituțională a validat mandatul Anei Speianu Fracțiunea PAS are un nou deputat în Parlament. Magistrații de la Curtea...

Prinţesa Kate va participa la o paradă militară în iunie, primul angajament oficial de la operaţia sa

Prinţesa Kate va participa la o paradă militară în iunie, primul angajament oficial de la operaţia sa Prinţesa Kate va lua parte la tradiţionala paradă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.