Termoelectrica a achitat o amendă de 20.000 de lei

Publicat:

Scurgerea de păcură de la S.A. „Termoelectrica” a avut loc în noaptea de 7-8 noiembrie 2022. Ca rezultat, trei persoane cu funcții de răspundere urmează să fie sancționate. Întreprinderea a achitat o amendă de 20.000 de lei. 

Imediat la fața locului s-a intervenit corespunzător, nu însă și după, când păcura urma să fie depozitată și predată, potrivit IPN.


Citește și : Rusia jură răzbunare pentru ‘atacul terorist’ ucrainean asupra podului din Crimeea

Într-o conferință de presă, directorul interimar al „Termoelectrica”, Iurie Razlovan, a declarat că, în cazul păcurii deversate în gospodăria de păcură a întreprinderii, Comisia de anchetă a prezentat concluziile.

Conform anchetei de serviciu și din ce a văzut el, a fost o fisură la o conductă cu abur. S-a scurs o cantitate mică de păcură amestecată cu abur, fiind înregistrată o pierdere nesemnificativă tehnologică.

„Operatorii au acționat cum trebuie, dar ceea ce a urmat, cum s-a gestionat, de acolo și pornesc problemele.

Păcura trebuia colectată, depozitată corespunzător, iar apoi predată unei întreprinderi care să gestioneze acest material – fie să o recicleze, fie să o folosească. Lucru care nu s-a întâmplat.

Acum păcura este colectată în saci într-un depozit securizat. Urmează să fie identificat un agent economic care să o preia pentru utilizarea la drumuri, fie o fabrică de asfalt”, a notat directorul interimar al întreprinderii.

Citește și : Arcul Geodezic Struve, singurul monument din Moldova inclus în lista Patrimoniului UNESCO

Cu referire la informațiile vehiculate în spațiul public privind calitatea proastă a păcurii, Iurie Rozlovan a precizat că toată documentația arată că păcura procurată în ultimii doi ani este conformă.

Potrivit lui, dacă s-au trucat documentele, deja trebuie să lucreze alte organe competente.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Următoarele trei ținte ale lui Putin, dezvăluite de președintele Letoniei. R.Moldova ar fi una dintre ele

Următoarele trei ținte ale lui Putin, dezvăluite de președintele Letoniei. R.Moldova ar fi una dintre ele Președintele rus Vladimir Putin nu se va opri la...

Anca Dragu: BNM implementează soluții de securitate eficiente în fața riscurilor cibernetice

Anca Dragu: BNM implementează soluții de securitate eficiente în fața riscurilor cibernetice BNM implementează soluții de securitate eficiente în fața riscurilor cibernetice. Declarații în acest...

Locuitorii din Tîrnova și Bucovăț, așteptați la vot. Turul doi al alegerilor locale noi

Locuitorii din Tîrnova și Bucovăț, așteptați la vot. Turul doi al alegerilor locale noi Astăzi, în cele două localități are loc turul doi al alegerilor...

Momentul în care este salvat de polițiști bărbatul care amenința că se aruncă de la balconul unui bloc din Chișinău

Momentul în care este salvat de polițiști bărbatul care amenința că se aruncă de la balconul unui bloc din Chișinău Polițiștii au reușit să-l salveze...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.