Tesla se pregăteşte de potenţiale concedieri (Bloomberg)

Publicat:

Tesla se pregăteşte de potenţiale concedieri (Bloomberg)

Producătorul de vehicule electrice Tesla Inc se pregăteşte de potenţiale concedieri, după ce directorilor li s-a cerut să precizeze dacă fiecare din poziţiile angajaţilor lor sunt critice, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Directorii din SUA trebuie să facă în următoarele zile evaluări binare ale funcţiilor adjuncţilor lor. Tesla a trimis o întrebare pe un singur rând pentru fiecare loc de muncă, după ce a anulat unele analize ale performanţelor bianuale ale angajaţilor, susţin sursele, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Peste 800 de oficiali occidentali au semnat o scrisoare critică la adresa politicii faţă de Israel şi Gaza

Solicitarea este în linie cu accentul pus de Elon Musk pe eforturile de reducere a costurilor, pe fondul încetinirii semnificative a vânzărilor Tesla.

Reprezentanţii Tesla nu au dorit să comenteze informaţia. În predeschiderea şedinţei Bursei de la New York, acţiunile Tesla au urcat cu 3%. Titlurile Tesla, cel mai valoros producător auto mondial, au scăzut anul acesta cu 26%.

Tesla şi-a dublat aproape numărul de angajaţi din 2020, încheind anul trecut cu peste 140.000 de angajaţi pe plan global. Compania are de opt ori mai mulţi angajaţi decât avea în 2016, anul înaintea lansării sedanului Model 3.

În 2023, forţa de muncă a crescut cu aproape 10%.

Luna trecută, la prezentarea rezultatelor trimestriale, Musk a declarat că Tesla este “între două valuri majore de creştere”, primul în urma introducerii vehiculelor Model 3 şi Y, iar următorul urmând să apară în urma lansării unui model electric cu un preţ mai scăzut, spre finalul anului.

Vezi și : Statele Uniunii Europene şi-au dat acordul asupra primei legi privind inteligenţa artificială

Cheltuielile de capital ale Tesla depăşesc anul acesta 10 miliarde de dolari. Analiştii se aşteaptă ca firma să majoreze cheltuielile cu cercetarea şi dezvoltarea (R&D) la aproximativ 4,5 miliarde de dolari.

Pe fondul majorării cheltuielilor de capital şi R&D, Tesla a avertizat că se apropie de limitele reducerii costurilor la actuala gamă de maşini.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa BNM a purtat discuții cu membrii Asociației Investitorilor din România

Șefa BNM a purtat discuții cu membrii Asociației Investitorilor din România Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Anca Dragu, a purtat discuții cu membrii Asociației...

Inspectoratul General de Carabinieri/ Sinteza săptămânii

Inspectoratul General de Carabinieri/ Sinteza săptămânii În perioada 17 – 23 mai 2024, au activat peste o mie de carabinieri la menținerea și asigurarea ordinii...

Controversata ediţie din 2024 a Eurovision a fost vizionată de un număr record de telespectatori

Controversata ediţie din 2024 a Eurovision a fost vizionată de un număr record de telespectatori Controversata ediţie din 2024 a concursului muzical Eurovision a fost...

Oleksandr Sîrski: Forţele ruse s-au “împotmolit” în luptele în Vovceansk

Oleksandr Sîrski: Forţele ruse s-au "împotmolit" în luptele în Vovceansk Forţele ruse s-au "împotmolit" în luptele de stradă în localitatea Vovceansk, în regiunea Harkov,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.