Armata Națională va fi înzestrată cu mai multe radare

Publicat:

Armata Națională va fi înzestrată cu mai multe radare

Sistemele de monitorizare de care dispune Republica Moldova nu au detectat nicio dronă, care ar fi survolat spațiul aerian al țării noastre în seara zilei de 26 februarie. Declarațiile au fost făcute de către ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, înaintea ședinței executivului.

Se întâmplă după ce, ieri, Forțele de Apărare ale Ucrainei au anunțat că o dronă rusească a traversat spațiul aerian al Republicii Moldova, iar ulterior, s-ar fi îndreptat spre regiunea Odesa, potrivit jurnal.md.


Citește și : America este principalul furnizor al Europei de ţiţei, motorină şi gaze naturale lichefiate

„Radarul care a fost achiziționat recent este unul performant. Pe deplin își îndeplinește activitățile în conformitate cu caracteristicile tactice, dar dacă cineva crede că un singur radar poate să rezolve întreaga gamă de activități pentru monitorizarea spațiului aerian, atunci vreau să vă spun că nu este corect. Acest radar face parte dintr-un sistem care va fi compus din mai multe radare cu care va fi înzestrată Armata Națională”, a menționat Nosatîi.

Ministrul Apărării a fost întrebat dacă există riscul ca noul radar, achiziționat din Franța, să nu aibă capacitatea de a detecta unele obiecte aeriene.

„Am primit mai multe informații care rămân de a fi analizate. Eu voi reitera mesajul colegilor mei că, noi nu am înregistrat violarea spațiului aerian al țării. Acest lucru nu a fost confirmat cu sistemele noastre de monitorizare și nici de către alte structuri de forță”, a spus ministrul Apărării.

Acum două zile, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare din sudul Ucrainei, Natalia Humeniuk, a declarat pentru presa de la Kiev că o dronă Shahed a survolat în seara zilei de 26 februarie spațiul aerian al Republicii Moldova. Potrivit ei, una dintre drone, care a fost lansată spre Odesa, a efectuat diverse manevre și în mod provocator a efectuat o manevră de trecere a hotarului moldo-ucrainean. Ulterior, după ce a zburat câteva zeci de kilometri, drona s-a întors în spațiul aerian al Ucrainei și a fost distrusă de forțele de apărare.

Citește și : Rusia a ocupat peste 300 de kilometri pătraţi din Ucraina în 2024

Autoritățile de la Chișinău au infirmat din start aceste informații. Pe 11 februarie curent, Poliția de Frontieră a comunicat că în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești, au fost depistate fragmente de dronă de tip „Shahed”. Acestea au fost ridicate de experții Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP și au fost transmise expertizei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Parlamentul European a adoptat noi norme UE pentru a reduce, refolosi şi recicla ambalajele

Parlamentul European a adoptat noi norme UE pentru a reduce, refolosi şi recicla ambalajele Parlamentul European a adoptat miercuri noi măsuri pentru a face ambalajele...

Havuzurile din oraș vor fi puse în funcțiune începând cu 1 mai

Havuzurile din oraș vor fi puse în funcțiune începând cu 1 mai Toate, cele 14 havuzuri funcționale din Chișinău sunt verificate, așa încât de sărbătorile...

Organizaţii ecologiste critică importurile europene de gaze de şist din SUA

Organizaţii ecologiste critică importurile europene de gaze de şist din SUA Mai multe organizaţii ecologiste au criticat într-un raport creşterea exporturilor de gaze naturale...

Alegerile locale noi la Căușeni vor avea loc pe 17 noiembrie după ce primarul ales a fost decăzut din drepturi

Alegerile locale noi la Căușeni vor avea loc pe 17 noiembrie după ce primarul ales a fost decăzut din drepturi Alegeri locale noi în orașul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.