BCS şi-a prezentat inițiativele sociale

Publicat:

BCS şi-a prezentat inițiativele sociale

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vladimir Odnostalco și Inga Sibova, au prezentat inițiativele sociale ale fracțiunii. Este vorba despre modificarea formulei de calcul a coeficientului de indexare anuală a pensiilor, creșterea indemnizației anuale unice pentru veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei și scutirea pensionarilor angajați în câmpul muncii de plata contribuțiilor la Fondul de Asigurări Sociale.

Inga Sibova a atras atenția asupra faptului că din luna august 2021 până în decembrie 2023, inflația a crescut cu 48,75%, sau aproape 50%, iar prețurile au crescut de 1,5 ori. Totodată au crescut de mai multe ori tarifele la energie și prețurile la bunurile de primă necesitate. În aceste condiții, a crescut semnificativ numărul persoanelor care încearcă să supraviețuiască – astăzi 33% dintre cetățenii moldoveni sunt sub pragul sărăciei.


Citeşte şi: Atac la o reuniune ”antifascistă” în Suedia – Stiripesurse.md

Deputații BCS au prezentat inițiativele legislative de susținere a celor mai vulnerabile categorii ale populației. Astfel, se propune modificarea Legii privind sistemul public de pensii, care prevede că indicele de indexare a pensiilor va fi egal cu creșterea medie a prețurilor de consum în ultimii trei ani. Astfel, dacă acest amendament ar fi fost adoptat, în anul curent pensia ar fi fost indexată cu 15,66% și nu cu 6%.

BCS şi-a prezentat inițiativele sociale

A doua inițiativă se referă la sprijinul veteranilor celui de-al doilea război mondial. Deputații propun majorarea cuantumului asistenței financiare anuale pentru aceștia de la 10.000 la 100.000 de lei.

A treia inițiativă se referă la eliminarea plății contribuțiilor la Fondul de Asigurări Sociale pentru pensionarii care sunt angajați în câmpul muncii.

Deputatul BCS, Vladimir Odnostalco a menționat că proiectele privind indexarea pensiilor și asistența acordată veteranilor au fost examinate în cadrul ședinței de ieri a Comisiei parlamentare de profil și incluse pe ordinea de zi a ședinței plenare a Parlamentului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale Indicele global al preţurilor produselor alimentare...

Învierea Domnului – cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, sărbătoarea bucuriei. Tradiţii străvechi

„Hristos a Înviat!” Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi, 5 mai, Învierea lui Iisus Hristos. Învierea Domnului - cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, sărbătoarea bucuriei. Tradiţii...

Vremea în prima zi de Paște. Temperaturile prognozate pentru 5 mai 2024

Vremea în prima zi de Paște. Temperaturile prognozate pentru 5 mai 2024 Pe 5 mai, vremea nu se va schimba esențial. Ziua, temperaturile vor ajunge...

Ce vinuri bem de Paște? Sfaturile experților pentru carnea de miel, sarmale și fructe

Ce vinuri bem de Paște? Sfaturile experților pentru carnea de miel, sarmale și fructe Vinurile care însoţesc servirea preparatelor tradiţionale de pe masa de Paşte...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.