Creierul uneia dintre cele mai mari fraude financiare din istorie, CEO-ul FTX, condamnat la 25 de ani de închisoare

Publicat:

Creierul uneia dintre cele mai mari fraude financiare din istorie, CEO-ul FTX, condamnat la 25 de ani de închisoare

Sam Bankman-Fried a fost condamnat la 25 de ani de închisoare. Fostul director executiv al schimbului criptografic prăbușit FTX și-a cerut scuze într-o declarație sinuoasă în fața instanței, spunând că deciziile sale “îl bântuie” în fiecare zi, potrivit CNN.

CEO-ul FTX a fost condamnat pentru furtul de 8 miliarde de dolari de la clienţii platformei sale de criptomonede FTX, aflată în faliment, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Cum a ajuns Rusia în vizorul ISIS

Sentința este mai scurtă decât cea solicitată: Procurorii urmăreau o pedeapsă de 40-50 de ani. Avocații lui Bankman-Fried au ripostat, spunând că o pedeapsă de cel mult șase ani și jumătate este adecvată pentru un infractor non-violent aflat la prima abatere.

Bankman-Fried a fost găsit vinovat în noiembrie pentru rolul său în prăbușirea FTX. Jurații l-au găsit vinovat de șapte capete de acuzare pentru fraudă și conspirație.

Judecătorul Lewis Kaplan a declarat că va recomanda Biroului Penitenciarelor ca Bankman-Fried să fie plasat într-o unitate de securitate medie sau în orice unitate de securitate inferioară pe care Biroul o consideră adecvată. Închisorile federale de securitate medie au perimetre întărite – adesea garduri duble cu sisteme de detectare electronică – și în mare parte locuințe cu celule, potrivit Biroului închisorilor. Acestea au, de asemenea, o “mare varietate de programe de muncă și de tratament”.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Kaplan a dispus și confiscarea a 11,2 miliarde de dolari. El a decis că bunurile confiscate de Bankman-Fried pot fi folosite pentru a ajuta la finanțarea rambursării victimelor în procesul de faliment al FTX.

Citește și : Cine este oligarhul care deține mall-ul în care a avut loc atacul terorist din Moscova

Judecătorul Lewis Kaplan, chiar înainte de a anunța sentința de 25 de ani de închisoare a lui Bankman-Fried, a declarat că există riscul “ca acest om să fie în poziția de a face ceva foarte rău în viitor, și nu este un risc trivial”.

Bankman-Fried și-a recunoscut greșelile și a spus că îi pare rău pentru ceea ce li s-a întâmplat clienților, dar “niciodată un cuvânt de remușcare pentru comiterea unor crime teribile”, a declarat judecătorul Kaplan.

 

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 28 aprilie 2024

Horoscop 28 aprilie 2024 Fecioarele se dedică proiectelor personale, în timp ce Săgetătorii se gândesc la călătorii, potrivit stiripesurse.ro. Horoscop 28 aprilie 2024 pentru Berbec Acest weekend...

Actorul Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film scris şi regizat de Simon Barry

Actorul Pierce Brosnan revine în rolul de spion, într-un film scris şi regizat de Simon Barry Actorul irlandez Pierce Brosnan, cunoscut mai ales pentru interpretarea...

Un ceas care i-a aparţinut celui mai bogat pasager de pe Titanic ar putea fi vândut cu 190.000 de dolari

Un ceas care i-a aparţinut celui mai bogat pasager de pe Titanic ar putea fi vândut cu 190.000 de dolari Un ceas de buzunar placat...

Primarul Veneţiei declară un succes introducerea biletului de acces în oraş

Primarul Veneţiei declară un succes introducerea biletului de acces în oraş Primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro, a salutat introducerea de joi a biletelor de acces în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.