Dezvăluirea Serviciilor Secrete care-l zdruncină pe Putin: Kremlinul a ascuns detalii despre numărul mare de ruși răniți în război

Publicat:

Dezvăluirea Serviciilor Secrete care-l zdruncină pe Putin: Kremlinul a ascuns detalii despre numărul mare de ruși răniți în război

O informare a serviciilor secrete de la întrunirea NATO, citând cifre oficiale de la Moscova și împărtășită la Bruxelles, în timp ce alianța sărbătorea joi cea de-a 75 aniversare, îl zdruncină pe Putin. Dezvăluirea arată date ascunse de regimul de la Kremlin: peste 500.000 de militari ruși au fost răniți pe frontul din Ucraina și acum sunt înregistrați ca invalizi, o creștere cu 30% a bărbaților cu dizabilități.

Kremlinul a ascuns detalii despre numărul deceselor, dar statisticile privind bunăstarea țării sugerează numărul mare de ruși răniți în război. „Doar conform statisticilor ruse privind pensiile, din 2022 până în 2023 numărul bărbaților cu dizabilități cu vârste cuprinse între 31 și 59 de ani a crescut cu 30%, sau cu 507.000”, a spus un înalt oficial NATO, potrivit The Times, potrivit ziarulnational.md.


Citește și:  Un al nouălea suspect în atentatul de la Moscova a fost arestat în Rusia

În mai 2022, președintele Putin a aprobat o lege care permite persoanelor în vârstă de peste 40 de ani să se înroleze în forțele armate, iar în iulie anul trecut vârsta maximă la care bărbații pot fi mobilizați pentru a lupta în Ucraina a fost majorată cu până la zece ani. Potrivit unei legi aprobate de parlament, bărbații care și-au încheiat serviciul obligatoriu pot fi rechemați în armată până la vârsta de 55 de ani, iar rezerviștii cu gradele cele mai înalte pot fi readuși în serviciu până la 70 de ani.

Estimările organizațiilor mass-media ruse independente și ale Pentagonului estimează că numărul morților din prima linie rusă este între 66.000 și 88.000 de oameni. În februarie, președintele Zelenski a declarat că 31.000 de soldați ucraineni au fost uciși.

Briefingul de informații al NATO a susținut că atacurile aeriene ale Ucrainei au degradat capacitățile Rusiei de rafinare a petrolului cu 10% și că, în ciuda deficitului de muniții, creativitatea armatei ucrainene îi îngreunează viața lui Putin. Kievul a intensificat atacurile dronelor pentru a lovi țintele rafinăriilor și energetice în adâncul Rusiei.

„Ei impun un cost financiar Rusiei și au impact asupra pieței interne de combustibil. Am văzut o creștere semnificativă a importurilor de benzină din Belarus în martie”, a spus oficialul. „În ceea ce privește daunele, loviturile au perturbat probabil mai mult de 10% din capacitatea rafinăriei Rusiei, poate 15%”.

Campania afectează capacitatea lui Putin de a acumula venituri în valută străină, dar a alarmat Statele Unite din cauza temerilor că loviturile cu drone riscă să ducă la creșterea prețului petrolului la nivel mondial sau să provoace represalii pentru că Ucraina îndrăznește să atingă ținte pe teritoriul Rusiei.

„Rusia a impus chiar și o interdicție de șase luni asupra exporturilor de benzină pentru a stabiliza prețurile interne”, a spus oficialul NATO. „Oficialii ruși au spus că probabil vor fi chiar forțați să mărească exporturile de țiței, deoarece nu pot rafina la fel de mult cum fac de obicei.”

Citește și: Cel mai mare criminal în serie din România, eliberat: ‘Călăul de boschetari’ a ucis cu pietre 11 oameni

Rusiei îi este greu să înlocuiască echipamentele de rafinărie din cauza sancțiunilor occidentale, iar raidurile cu drone au impresionat NATO prin raza de acțiune și eficacitatea lor.

În ciuda notelor pozitive, informațiile NATO cu privire la situația din Ucraina sunt pesimiste, oficialii avertizând că o breșă rusă este din ce în ce mai probabilă, deoarece republicanii loiali lui Donald Trump continuă să blocheze în Congres ajutoare americane de 60 de miliarde de dolari care ar fi trebuit să fie plătite în decembrie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Restricții de acces în Aeroportul Internațional Chișinău

Restricții de acces în Aeroportul Internațional Chișinău Alertele false cu bombă, dar şi alte ilegalităţi comise la frontieră au stat la baza prelungirii, cu încă...

Zelenski: Ajutorul occidental pentru Ucraina vine prea lent

Zelenski: Ajutorul occidental pentru Ucraina vine prea lent Aliaţilor occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii privind sprijinul militar pentru Ucraina, a...

Austria va aloca cinci milioane de euro pentru refacerea infrastructurii energetice a Ucrainei

Austria va aloca cinci milioane de euro pentru refacerea infrastructurii energetice a Ucrainei Guvernul austriac va aloca cinci milioane de euro (aproximativ 5,4 milioane de...

Cannes 2024: Regizorul Kirill Serebrennikov critică procesul a două artiste din Rusia

Cannes 2024: Regizorul Kirill Serebrennikov critică procesul a două artiste din Rusia Regizorul rus aflat în exil Kirill Serebrennikov s-a folosit de prezenţa sa la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.