Putin nu preconizează să se întâlnească cu familiile victimelor atentatului de Moscova şi nu a fost la faţa locului

Publicat:

Putin nu preconizează să se întâlnească cu familiile victimelor atentatului de Moscova şi nu a fost la faţa locului

Preşedintele rus nu a prevăzut imediat vreo întâlnire cu familiile victimelor atacului de la Crocus City Hall, de la Moscova, soldat cu 143 de morţi, săptămâna trecută, revendicat de Statul Islamic (SI), anunţă joi Kremlinul, şi nici nu s-a dus la sala de concerte, pentru a nu se amesteca în munca” salvatorilor, relatează AFP.

”Dacă sunt necesare contacte, vă vom informa”, a răspuns un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, întrebat de jurnalişti dacă prevede să se întâlnească cu rudele celor 143 de morţi, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Cum a ajuns Rusia în vizorul ISIS

Vladimir Putin a recunoscut luni că acest atentat, cel mai important din ultimii 20 de ani în Rusia, a fost comis de către ”islamişti radicali”, însă autorităţile ruse acuză serviciile secrete ucrainene şi din Occident de faptul că l-au ”facilitat”, în pofida faptului că a fost revendicat de către gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

După atacul la sala de concerte de lângă Moscova, care a avut loc vineri seara, preşedintele rus a aşteptat până a doua zi pentru a se exprima în mod public.

Potrivit lui Dmitri Peskov, Vladimir Putin nu s-a dus nici la faţa locului, pentru a nu ”se amesteca în munca” salvatorilor.

”În privinţa familiilor şi apropiaţilor victimelor, s-a organizat o muncă foarte strânsă împreună cu ei de către toate serviciile şi specialiştii vizaţi (…). Toate acestea s-au făcut în cel mai scurt timp. Această muncă continuă”, a dat asigurări Dmitri Peskov.

Citește și : Cine este oligarhul care deține mall-ul în care a avut loc atacul terorist din Moscova

Miercuri, Vladimir Putin s-a dus în regiunea Tver, la nord-vest de Moscova, unde a vizitat un muzeu istoric şi s-a întâlnit cu angajaţi din sectorul culturii.

Joi, el urma să participe la o reuniune pe tema turismului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un bărbat a murit după ce s-a ciocnit cu automobilul într-un autocar cu pasageri

Un bărbat a murit după ce s-a ciocnit cu automobilul într-un autocar cu pasageri Un bărbat de 48 de ani a murit după ce automobilul...

SUA creează un comitet consultativ privind utilizarea sigură a inteligenţei artificiale

SUA creează un comitet consultativ privind utilizarea sigură a inteligenţei artificiale Directorii OpenAI, Microsoft şi Google se numără printre cei mai importanţi membri ai unui...

Sonda lunară chineză Chang’e 6, pregătită pentru lansare

Sonda lunară chineză Chang'e 6, pregătită pentru lansare Sonda lunară chineză Chang'e 6 este pregătită pentru lansare într-un moment potrivit la începutul lunii mai, a...

Preşedintele CIO: Ceremonia de deschidere a JO de la Paris ‘va fi de neuitat’

Preşedintele CIO: Ceremonia de deschidere a JO de la Paris 'va fi de neuitat' Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, programată pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.