Ucraina începe eliberarea deţinuţilor din închisori şi trimiterea lor pe front

Publicat:

Ucraina începe eliberarea deţinuţilor din închisori şi trimiterea lor pe front

Un tribunal ucrainean a ordonat miercuri eliberarea primilor deţinuţi care s-au oferit voluntari pentru a lupta pe front, în virtutea unei noi legi care vizează mobilizarea mai multor militari pentru a face faţă invaziei ruse, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit autorităţilor ucrainene, peste 3.000 de deţinuţi şi-au exprimat dorinţa de a intra în rândurile armatei în schimbul eliberării.


Citeşte şi: Parlamentul Republicii Moldova împlinește 33 de ani de activitate – Stiripesurse.md

Un tribunal din oraşul Hmelniţki, în vestul Ucrainei, a anunţat că a aprobat marţi eliberarea a doi dintre ei, un bărbat născut în anul 2000 şi un altul născut în 1981, ambii condamnaţi pentru furt, urmând ca aceştia să se alăture Gărzii Naţionale ucrainene.

Ucraina începe eliberarea deţinuţilor din închisori şi trimiterea lor pe front

“Tribunalul le-a dat curs cererilor şi a ordonat centrului de detenţie din Hmelniţki să-i elibereze imediat pe cei doi bărbaţi pentru ca aceştia să efectueze serviciu militar pe bază de contract”, a anunţat tribunalul într-un comunicat publicat miercuri.

“Fiecare dintre aceşti bărbaţi este apt pentru serviciul militar, a trecut de o selecţie profesională şi psihologică, şi are un nivel suficient de condiţie fizică”, a adăugat tribunalul, care examinează în prezent alte circa 50 de cereri similare.

La începutul lunii mai, deputaţii ucraineni au adoptat o lege, semnată ulterior de preşedintele Volodimir Zelenski, ce permite unor categorii de deţinuţi să meargă să lupte pe front în schimbul eliberării condiţionate.

Ucraina începe eliberarea deţinuţilor din închisori şi trimiterea lor pe front

Ea nu vizează deţinuţii condamnaţi pentru unele infracţiuni grave, cum ar fi omor cu premeditare a mai mult de două persoane, violenţe sexuale, atingeri aduse securităţii naţionale sau condamnări pentru corupţie.

În Rusia, începând din 2022, gruparea paramilitară Wagner a recrutat din închisorile ruse zeci de mii de deţinuţi care ulterior au fost decimaţi în atacuri extrem de sângeroase, în special în timpul bătăliei de la Bahmut.

Directorul ONG-ului ucrainean “Protecţie pentru deţinuţi în Ucraina”, Oleg Ţvili, şi-a exprimat în luna mai temerea că deţinuţii ucraineni ar putea avea aceeaşi soartă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cultivarea, prelucrarea și exportarea cânepei industriale – un proiect înaintat de Ministerul Agriculturii

Cultivarea, prelucrarea și exportarea cânepei industriale – un proiect înaintat de Ministerul Agriculturii Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare spune că în curând agricultorii din Republica...

Restricții la Facebook, TikTok, Instagram sau WhatsApp pentru copii: Cum pot părinții să pună limite pe telefonul adolescenților

Restricții la Facebook, TikTok, Instagram sau WhatsApp pentru copii: Cum pot părinții să pună limite pe telefonul adolescenților Într-un editorial recent publicat în New York...

Orașul care îi plătește pe oamenii fără adăpost cu 1.000 de dolari lunar

Orașul care îi plătește pe oamenii fără adăpost cu 1.000 de dolari lunar Peste 800 de locuitori ai orașului Denver din Colorado care nu aveau...

Ușile Serviciului 112 sunt deschise pentru copii în perioada vacanței de vară

Ușile Serviciului 112 sunt deschise pentru copii în perioada vacanței de vară Serviciul 112 organizează în timpul vacanței de vară vizite pentru copii la Centrele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.